Mönstrade tapeter

3D tapeter

3D tapeter ger dina väggar ett härligt djup och en cool 3 dimensionell känsla som kan passa bra i det moderna vardagsrummet eller i barnens rum. Det finns en massa olika motiv att välja på såsom bilar, solsystem och arkitektur men det finns också abstrakta 3D tapeter med spiraler, kuber och andra geometriska figurer. Tapeterna kan både vara färgstarka och dämpat monokroma.

Randiga tapeter

Horisontellt randiga tapeter gör att rummet ser rymligare än vad det egentligen är medan vertikala ränder gör att rummet blir mer komprimerat. Randiga tapeter passar bra i de flesta rum och finns även i riktigt moderna varianter.

Rutiga tapeter

Rutiga tapeter är en riktig klassiker som emellertid har tappat något i popularitet sedan ganska många år tillbaka. På senare år har det trots allt börjat dyka upp några riktigt snygga och moderna rutiga tapeter som kan passa bra i nästan vilket rum som helst.

Med cirklar och prickar

Det är inte så vanligt att sätta upp tapeter med cirklar och prickar idag men i vissa hem kan de passa. Naturligtvis beror det även på vilken sorts tapet man väljer.

Med föremål

Det finns både fototapeter och vanliga tapeter som är prydda med föremål. En fototapet passar i stort sett var som helst medan vanliga tapeter med föremål oftast passar bäst i barnens rum eller kanske i köket om motiven på tapeten är starkt förknippade med just köket, till exempel om den har motiv på bestick.

Medaljongtapeter

Medaljongtapeter var riktigt inne för några decennier sedan och har inte fått någon comeback, i alla fall inte än. En del som var unga under medaljongtapetens tidevarv (som inte är fullt så unga idag) väljer att även idag att använda sig av medaljongtapeter, kanske av nostalgiska skäl.