Fondtapeter

Oftast när man tapetserar ett rum tapetserar man som bekant hela rummet, men ibland kan det faktiskt vara snyggare att bara tapetsera en enda vägg, en så kallad fondvägg. Om du också funderar på att göra det kan du antingen använda dig av en vanlig tapet eller en speciell fondtapet som är gjord för användas som fond. Om du aldrig har satt upp en fondtapet tidigare så ska du läsa vidare för nu ska vi på billigatapter.nu ge dig några tips på hur du kan förhöja rummet med fondtapeter.

Arbeta med kontraster

Om du har en mönstrad tapet i resten av rummet är det sällan snyggt att ha en mönstrad fondtapet i annat mönster. Det brukar skära sig. Då bör du hellre sätta upp en enfärgad omönstrad tapet eller en snygg fototapet som blir en fin kontrast till resten av rummet. Vi på billigatapeter.nu anser emellertid att det oftast är snyggare att ha en enfärgad omönstrad tapet (eller en tapet med ett diskret mönster) i resten av rummet och en fondtapet med mönster eller i annan färg på fondväggen, eller kanske ännu hellre en riktigt snygg fototapet.

Ljust rum och mörkare fondvägg

Oftast är det snyggast att ha ljusa tapeter och sedan en fondvägg som är lite mörkare än resten av rummet. Mörka tapeter och en ljus fondtapet kan ge rummet ett mörkt och dystert intryck, men kan möjligtvis funka i sovrummet. I det stilrena och moderna hemmet brukar det vara snyggare att ha ljusa väggar och en svartvit fototapet i vardagsrummet, till exempel med en bild på en City Skyline, men även en färggrann solnedgång eller ett grönt landskap kan också funka beroende på hur din inredning ser ut.