Vanliga misstag

Här ska vi på billigatapeter.nu visa dig vilka vanliga misstag folk gör när de ska sätta upp tapeter. De nio vanligaste misstagen folk gör när de ska sätta upp tapeter är att de:

  1. Använder för lite tapetklister. Det är inte kul att stå där utan klister innan de sista våderna är uppsatta, så se till att köpa tillräckligt med tapetklister när du gör din beställning. Bättre att ha för mycket än för lite.
  2. Inte blandar klistret tillräckligt. Tapetklister ska vara smidigt och klumpfritt, och ett sådant klister får du om du rör om det oavbrutet tills det ser bra ut. Låt det sedan stå och dra i 30-60 minuter.
  3. Stryker klister på för många våder samtidigt så att några av dem hinner bli för torra.
  4. Tapetserar på ett för fuktigt underlag som gör att tapeten inte fäster ordentligt.
  5. Sätter upp tapeten på en alltför färgstark bakgrund som lyser igenom.
  6. Missar att stryka klister på en liten, liten yta som gör att det kommer att bli en bubbla på tapeten. Se till att klistret är jämnt fördelat över hela tapeten.
  7. Har för lite klister efter kanterna som gör att tapetkanterna inte fäster ordentligt. Lägg tidningspapper under kanterna och stryk på ordentligt. Byt till nytt tidningspapper när du har satt upp våden så att nästa våd inte blir kletig.
  8. Sätter upp tapetvåden för snabbt. Låt tapeten dra i några minuter så att den blir riktigt genomfuktad.
  9. Försöker rätta till tapetvåden om en del av den råkar fastna på väggen innan man har placerat den rätt. Gör inte det för då kan den gå sönder. Dra istället försiktigt loss våden och placera om den.