Tapetbård

Det är lätt att glömma bort hur stor skillnad en tapetbård kan göra när man köper tapeter. Med en välplacerad bård med rätt motiv kan du ge vardagsrummet en smakfull och lyxig känsla eller skänka liv till barnens rum. Därför ska billigatapeter.nu ge dig några tips på hur du kan placera en bård.

Placering av bård

Det går inte att säga rakt av var en bård bör placeras, bortsett från att den ska placeras på väggen, men det är vanligt att man gör så här:

  • Mitt på väggen. Att sätta upp bården på mitten av väggen kan dela av väggen på ett snyggt sätt, men det beror också på vilken tapet du ska sätta upp och hur rummet för övrigt ser ut. Många väljer att ha en tapet ovanför båden och en annan nedanför och då brukar det se bäst ut om man har en lite ljusare tapet upptill och en mörkare nedtill.
  • En bit under taket. Många väljer att sätta upp en snygg bård några decimeter nedanför taket vilket framförallt brukar passa utmärkt i vardagsrum. Det ger en stilren känsla och är ett bra val då en stor del av väggarna täcks av möbler.
  • Vertikalt och diagonalt. Det kan faktiskt funka att sätta upp tapetbårder både vertikalt och snett på väggen. Det är förvisso inte så vanligt och det kräver en bra fingertoppskänsla, men om du är lite konstnärlig av dig eller är lite av ett heminredningsproffs kanske du kan få till det om miljön tillåter.