Sätta upp tapet

I denna lilla guide kommer billigatapeter.nu visa dig hur du steg för steg sätter upp Non Woven tapeter, även kallade EasyUp-tapeter eftersom de faktiskt är riktigt enkla att sätta upp.

Så sätter du upp tapeter – steg för steg

  1. Se till att golvet är rent så att tapeten inte riskerar att bli smutsig när den rullas ut.
  2. Börja att tapetsera vid dörren och rolla väggen med tapetklister från tak till golv och gärna med 2 eller 3 våders bredd. Vid lister och kanter kan du stryka klister med en pensel.
  3. Ställ tapettråget på golvet där du ska sätta upp din första våd.
  4. Dra upp vaden hela vägen till taket så att du får någon centimeters överlapp vid taklisten om du har några sådana. Om du inte har ett tapettråg börjar du uppifrån och rullar ner tapetrullen nedför väggen. Skär av tapeten vid sockeln så att den hamnar innanför listen när du sätter tillbaka den.
  5. Fäst och släta ut tapeten genom att stryka tapeten med en tapetborste eller ett tapetverktyg. Stryk från mitten ut mot kanterna till den blir slät. Var försiktig när du stryker kanterna intill den limmade väggen där du ska sätta upp nästa våd för annars kan tapetborsten få klister på sig. Om tapeten skulle få lim på sig bör du ta bort det med en våt svamp innan det torkar. Skulle tapeten ha fuktfläckar så är det ingen fara, Now Vowen släpper nämligen igenom fukt så det försvinner inom ett dygn.
  6. Kolla med lod att den första våden sitter rakt innan du fortsätter. Skulle den vara sned går det att rätta till den innan den torkar.
  7. Sätt nästa våd kant i kant med den första och gör på samma sätt som ovan.
  8. Om du ska sätta tapet vid ett ytterhörn bör den överlappa hörnet med minst 0,5 cm.